Over

Hoi, wij zijn Kevin en Daisy

Onze uitdaging met vluchtelingenwerk kwam er in de zomer van 2015.
Het was overal op het nieuws: de vluchtelingencrisis. De vele duizenden vluchtelingen die in gammele bootjes de Middellandse Zee overstaken en na dagenlang reizen in West-Europa aankwamen.

We konden niet zomaar stilzitten en toekijken.
Dankzij het toenmalige initiatief via Facebook, genaamd “Wij gaan naar Calais en nemen mee…” vertrokken we op 4 september 2015 naar Noord-Frankrijk om de handen uit de mouwen te steken in de “Jungle van Calais,” onze auto bomvol hulpgoederen gestouwd en met drie extra passagiers op de achterbank.

En toen was er geen weg meer terug…

Daarop volgend hebben we ook een tijdlang als vrijwilligers in het vluchtelingenkamp van Duinkerke gewerkt en vervolgens werden we ook vrijwilliger bij Fedasil, specifiek in het opvangcentrum van Koksijde, waar we vrienden voor het leven maakten.

Ondanks onze drukke jobs proberen we zoveel mogelijk tijd te reserveren om een bijdrage te leveren. Of het nu gaat om het inzamelen van hulpgoederen, donaties, of het letterlijk de handen uit de mouwen steken, coördineren of mensen een hart onder de riem te steken, de wereld staat in brand en we hopen via onze blog ook anderen met de hulp-microbe te besmetten.

Onze blog is er dan ook gekomen, enerzijds als uitlaatklep om de vele emotionele en pijnlijke ervaringen een plaats te kunnen geven, anderzijds om heel veel mensenwarmte te verspreiden, om mensen een kijkje achter de schermen te geven en als log van onze ervaringen om later op terug te kunnen kijken.

Voel je vrij om ons te contacteren mocht je met vragen zitten, op zoek bent naar vrijwilligers of als je zelf een bijdrage wil leveren: daisy@geengrenzen.be. Wij zijn uit de regio Gistel, West-Vlaanderen, België.
Opgelet: wij kunnen niet op alle verzoeken ingaan. Bedankt voor het begrip.

Hartelijke groet,
Kevin Gysenbergs & Daisy De Boevere
GNS Press freelance journalisten