Over

Hoi, ik ben Daisy

Mijn uitdaging met vluchtelingenwerk kwam er in de zomer van 2015.
Het was overal op het nieuws: de vluchtelingencrisis. De vele duizenden vluchtelingen die in gammele bootjes de Middellandse Zee overstaken en na weken- tot maandenlang reizen in West-Europa aankwamen.

Ik kon niet zomaar stilzitten en toekijken.
Dankzij het toenmalige initiatief via Facebook, genaamd “Wij gaan naar Calais en nemen mee…” vertrok ik met 4 bevriende vrijwilligers, waaronder ook mijn ex-partner Kevin, die als fotograaf werkzaam was, op 4 september 2015 naar Noord-Frankrijk om de handen uit de mouwen te steken in de “Jungle van Calais,” de auto bomvol hulpgoederen gestouwd.

En toen was er geen weg meer terug…

Daarop volgend heb ik ook een tijdlang als vrijwilliger in het vluchtelingenkamp van Duinkerke gewerkt en vervolgens werd ik ook vrijwilliger bij Fedasil, specifiek in het opvangcentrum van Koksijde, waar ik vrienden voor het leven maakte. Sinds 2024 ben ik als vrijwilliger aan de slag gegaan in De Kapel in Fedasil Alveringem.

Ondanks mijn drukke job probeer ik zoveel mogelijk tijd te reserveren om een bijdrage te leveren. Of het nu gaat om het inzamelen van hulpgoederen, donaties, of het letterlijk de handen uit de mouwen steken, coördineren of mensen een hart onder de riem te steken, de wereld staat in brand en ik hoop via mijn blog ook anderen met de hulp-microbe te besmetten.

Mijn blog is er dan ook gekomen, enerzijds als uitlaatklep om de vele emotionele en pijnlijke ervaringen een plaats te kunnen geven, anderzijds om heel veel mensenwarmte te verspreiden, om mensen een kijkje achter de schermen te geven en als log van mijn ervaringen om later op terug te kunnen kijken.

Voel je vrij om mij te contacteren mocht je met vragen zitten, iets wil delen, of als je eventueel zelf een bijdrage wil leveren en niet weet waar te beginnen: daisy@geengrenzen.be.

Hartelijke groet,
Daisy De Boevere
Initiatiefneemster, schrijfster/blogger, GNS Press freelance journalist