Iraanse BBQ

Een van de grote nadelen, als je in een opvangcentrum voor vluchtelingen verblijft, is wel het eten dat je geserveerd krijgt.

Als je een Arabisch of Perzisch dieet gewend bent, dan valt dat dik tegen.
Daarom nodigden we een aantal vluchtelingen regelmatig uit om bij ons te komen eten.

We hadden al onze beruchte winter-BBQ achter de rug (wat ook weer niet evident is voor mensen die warme temperaturen gewend zijn), en deze keer nodigden we 3 Iraniërs uit en 1 Syriër, samen met een andere vrijwilliger van het opvangcentrum. Later kwamen onze buren ook nog even meegenieten.

Het werd een Iraanse BBQ met een Vlaamse touch (d.w.z. dat we, in tegenstelling tot Iraniërs en Syriërs, onze hartige hapjes als aperitief aten i.p.v. als dessert) en een Arabische twist (maté-thee en belachelijk veel pikante saus op het bord van onze Syrische gast).

Heerlijke avond… met gezelligheid, vriendschap, avontuurlijke verhalen, bitterzoete herinneringen… en een streepje muziek.

Geef een reactie