Op stap in Gent

Kevin en ik werken niet alleen in de vluchtelingenkampen als vrijwilligers.

We ondersteunen ook een aantal erkende vluchtelingen in Vlaanderen. Dit omdat zelfs na het verkrijgen van verblijfspapieren en een uitkering, het leven nog steeds erg hard is voor deze mensen.

Inburgeringscursus, een woonst vinden, de Belgische bureaucratie doorworstelen, Nederlands leren, werk vinden, studeren, … en dat allemaal terwijl je je nog niet echt thuis voelt, je je thuisland mist en voortdurend met (verdoken) racisme en xenofobie te maken krijgt.

Waar we kunnen steken we een handje toe. Zoals een computer opscharrelen om Nederlands huiswerk te kunnen doen, of eens samen gaan winkelen, of gewoon bijpraten, want veel erkende vluchtelingen die alleen wonen zijn eenzaam.

Dat deden we vandaag ook in Gent. De gezellige stad is de ideale plek om met Omar en Patrick op stap te gaan. Samen verbleven ze lange tijd in het opvangcentrum van Koksijde, dat intussen de deuren heeft moeten sluiten.

Een van de dingen die Patrick wel eens graag doet is een lekker glas wijn gaan drinken met ons in een van de gezellige cafétjes die Gent zo rijk is. Nadat we Patricks computer hadden geïnstalleerd op zijn studio, zetten we een stapje in de wereld. Het werd de Trollenkelder. Wat hebben we gelachen!

Geef een reactie