Adopteer eens een beer

Een mini-vervolg aan ons #helpukraine verhaal.

Vrijdag bezochten we na lange tijd nog eens het wild animal sanctuary De Zonnegloed in Oostvleteren. Het was een prachtige dag en we waren nieuwsgierig naar de Oekraïense beren. 

We gaan al jaren naar dit mooie opvangcentrum om dieren te kijken. Het is een prachtig park dat je in enkele uurtjes kan afwandelen. Geen dierentuin, maar een heus opvangcentrum voor verlaten en/of verwaarloosde wilde dieren of dieren uit gevangenschap. Zo ook twee beren die geëvacueerd werden uit Oekraïne toen de oorlog uitbrak. Ondertussen is Sandra, de berin uit Oekraïne heel onverwacht bevallen van twee welpjes, die momenteel ook in het sanctuary verblijven.

We hadden al lang het plan om dit sanctuary financieel te steunen door een dier te adopteren. Vandaag kwam het er eindelijk van. We kozen voor Tishka, de Oekraïense bruine beer. Tishka werd samen met Sandra, zijn zus, door de oorlog in Oekraïne geëvacueerd uit een plaatselijke zoo met hulp van Natuurhulpcentrum Oudsbergen. Op die manier hopen we weer een beetje te kunnen bijdragen en helpen om het oorlogsleed te verzachten.

Geef een reactie